AnasayfaPortalTakvimGaleriSSSAramaÜye ListesiKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 zeytin Yagli leziz yemekler

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir



MesajKonu: Geri: zeytin Yagli leziz yemekler   Salı Ağus. 25, 2009 8:02 am

abi bana bir günde güzel bir ege yemeği tarifi verirsen sevinirim iftarda hani iyi gider biliyorsun birde tatlı tarifi lütfen:)
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Misafir
Misafir



MesajKonu: Geri: zeytin Yagli leziz yemekler   Salı Ağus. 25, 2009 1:19 pm

jaja egeli bayanlarimiz var üyemiz,,o ege tarifini sana onlar yapsin derim dissiz
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Anonim



Mesaj Sayısı : 4
Puan : 11
Kayıt tarihi : 14/07/09

MesajKonu: zeytin yagli enginar   Salı Ağus. 25, 2009 2:17 pm

Zeytin Yağlı Enginar



Malzemeler

6 adet enginar
1 adet haşlanmış, küp küp doğranmış patates
1 adet haşlanmış, küp küp doğranmış havuç
1 avuç haşlanmış bezelye içi
100 gr. arpacık soğan
3/4 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 adet limon
7-8 dal dereotu ve
Tuz

Hazırlanışı
Enginarların saplarını ve kabuklarını soyarak içini iyice temizleyin. Limon suyuyla ovarak yıkayın. Bir tencereye yerleştirin.
Doğradığınız soğanları biraz zeytinyağı ekleyerek kavurun ve içine bezelyeleri, küp küp doğranmış havuç ve patatesleri ekleyin. 10 dakika kadar pişirin.
Tencereye yerleştirdiğiniz enginarların üzerine pişirdiğiniz karışımı ekleyerek toz şeker ve tuz serpin.
Limonsuyunu, 1/2 bardak su ve zeytinyağını ilave ederek orta ateşte 25-30 dakika pişirin. Enginarlar yumuşayınca bir tabağa alın. Üzerine kıyılmış dereotu serpiştirip servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Misafir
Misafir



MesajKonu: Geri: zeytin Yagli leziz yemekler   Salı Ağus. 25, 2009 7:36 pm

bu tarif ege yemeğine aitmi ?
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Anonim



Mesaj Sayısı : 4
Puan : 11
Kayıt tarihi : 14/07/09

MesajKonu: Geri: zeytin Yagli leziz yemekler   Ptsi Ağus. 31, 2009 8:20 am

evet Enginar genelde egede saglik acisindan tercih edilen bir yemektir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Anonim



Mesaj Sayısı : 4
Puan : 11
Kayıt tarihi : 14/07/09

MesajKonu: IZMIR Enginar dolmasi   Ptsi Ağus. 31, 2009 8:21 am

İzmir Enginar Dolması

4 kişilik Gerekli malzeme:
4 enginar
4 çay bardağı pirinç
1 soğan
1 tatlı kaşığı nane
4-5 dal dereotu
1 tatlı kaşığı kuşüzümü
1 tatlı kaşığı çamfıstığı
1.5 çay bardağı zeytinyağı
Tuz,
karabiber
Yenibahar,
tarçın,
Süslemek için:
Maydanoz,
limon,
domates

Enginarları temizleyip bir kaşık yardımıyla içini oyun. Kararmamaları için limonla ovun.
Pirinci ayıklayıp tuzlu suda bir süre bekletin. Sonra suyunu süzüp birkaç kez yıkayın.
Soğan, nane ve dereotunu ince ince doğrayıp pirince ekleyin. Çamfıstığı, yeni bahar, tarçın ve kuş üzümünü ilave edip harmanlayın. Karışımı enginarların içine doldurun.
Enginarları geniş tabanlı bir tencereye yerleştirip üzerini geçmeyecek kadar su ilave edin. Kısık ateşte 40 dakika pişirin. Enginarlar yumuşayınca ateşten indirin ve soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra enginarları servis tabağına alın. Maydanoz, limon, domates dilimleri ve dereotu ile süsleyip servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Sponsored content




MesajKonu: Geri: zeytin Yagli leziz yemekler   

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
zeytin Yagli leziz yemekler
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Günlük Hayat :: Günlük yemekler-
Buraya geçin: